maanantai 23. elokuuta 2010

Vettä kuluu, muovia kuluu

Morjensta!

Vedestä on ollut täälläkin jo puhetta muutaman kerran, kun olemme tuskailleet vesiautomaattiongelman kanssa. Kuinka ihanan helppoa olisi, kun vain voisi kipaista vesihanan ääreen, laskea lasiin vettä ja juoda sitä ihan turvallisin mielin? Ei toimi homma täällä ihan niin. Tänään alkaa olla viikko täynnä siitä, että automaatti haettiin huoltoon. Toivon tosiaan, että saisimme sen tällä viikolla vihdoinkin toimivana takaisin! Pitäkäähän peukkuja!

Kaiken lisäksi muovia on täällä joka puolella, joten itseä harmittaa tällä hetkellä se, että joutuu lisäämään muovin määrää vesipullojen takia. Olemme me toki täyttäneet huoneenlämpöistä vettä "vanhoihin" pulloihin ja laittaneet ne jääkaappiin viilenemään. Säästyy pulloja, mutta sähkönkulutus saa taas suuremman piikin. Niinhän se menee, että kun toiselle kumartaa, toiselle pyllistää. Uskotteko, että yritämme parhaamme kikkailla näiden asioiden kanssa :)?

Sen verran täällä on herätty muovia vastustamaan, että joissakin kaupoissa esimerkiksi muovipussi maksaa. Kaikissa näin ei ole. Lisäksi täällä on torstaisin ja lauantaisin "no plastic bags day" (ei muovipusseja -päivä). Onhan se tyhjää parempi asia, vaikka voit toki maksua vastaan saada tällöinkin muovipussiin ostoksesi. Mekin olemme jo hamstranneet kangaskasseja, ja kehaisenpa sen verran, että viime torstaina ja viime lauantaina muistimme jopa ottaa ne kauppaan lähtiessämme mukaamme. Aina ei varmasti muista, mutta kun edes joskus. Täällä ihan oikeasti kaikki pakataan muovipusseihin. Ostin yhtenä päivänä semmoista nestemäistä vaniljauutetta, jota saa 25 ml:n pullossa. Mielettömän suuri pullo siis! Kassalla minulta kysyttiin: "Laitetaanko pussiin?" "Kiitos, ei tarvitse."

Samoin wc:n huuhtelussa humpsahtaa vettä litra jos toinenkin - en ole vielä törmännyt semmoiseen wc-istuimeen, jossa voisi valita pienemmän tai isomman huuhtelun. Sitä en sitten tiedä, onko tämä malesialaista säästämisajattelua, mutta yritäpä käydä suihkussa niin, että asunnon molemmat suihkut toimisivat yhtä aikaa. Eipä riitä paine kuin toiseen suihkuun! Säästyneekö siinä vettä, kun vain yksi suihku antaa kerrallaan vettä :D?! Epäilen :D. Aikaahan kahden suihkun yhtäaikaisella toiminnalla voisi joskus säästää, mutta sitähän on Malesiassa muutenkin riittämiin. Siitä ei tarvitse tinkiä... :)

Mukavaa viikkoa!

-E

1 kommentti:

  1. hyvä kirjoitus. juuri samoja asioita tuli pähkäiltyä itsekin, varsinkin kun se epäsiisteys ja roskittaminen on niin suuri ongelma siellä malesiassa.

    VastaaPoista