maanantai 13. syyskuuta 2010

Reissu Sunway Lagooniin ja vähän muutakin laidasta laitaan

Tervehdys!
Olipas mukava viikonloppu! Teimme ensimmäisen reissun Sunway Lagooniin, joka on todella kiva paikka. Oikeastaan reissu oli sinne toinen (kävimme paikassa jo maaliskuun lomamatkallamme) mutta siis ensimmäinen omalla autollamme ja omilla navigaattorin avustamilla suunnistustaidoillamme :). P huolehti kovin siitä, että annan T:n kääntyä vasemmalle, jos navigaattori niin neuvoo... Maaliskuun reissullamme nimittäin kielsin ystäväämme ajamasta johonkin ramppiin (minulla oli mukamas silloin perusteltu syy, mutten muista sitä enää :D), ja vääräänhän sitä silloin ajettiin. Tilanne korjaantui kuitenkin pian, ja pääsimme silloinkin lopulta perille!
Olimme tällä kertaa laiskoja ja jätimme kameran kotiin. Alla olevat kuvat on otettu maaliskuussa, mutta väliäkö sillä - samalta siellä näyttää vieläkin :). Sunway Lagoon on siis paikka, jossa on muun muassa vesipuisto, huvipuisto, extreme-puisto, eläinpuisto ja ostoskeskus, jossa on myös Kuala Lumpurin ainokainen (korjatkaa, jos olen väärässä) jääluistelukenttä. Luistelua emme vielä ole kokeilleet. Keskityimme uimiseen ja huvipuistossa riekkumiseen :).




Kuala Lumpurhan ei ole rannikkokaupunki, joten hiekkaranta on tietysti pitänyt rakentaa. Kuvan vesi kuuluu altaaseen, jossa on matalimmalla kohdalla hiekkapohja :).

Riippusiltakävelyäkin pääsee kokeilemaan.

Sunway Lagooniin voi ostaa monenlaisia lippuyhdistelmiä: kaikki puistot sisältävän lipun tai esimerkiksi 3 puistoa (vesi-, huvi- ja eläinpuisto) sisältävän. Me olemme suosineet tuota 3:n yhdistelmää, sillä ymmärtääksemme P on vielä liian pieni esimerkiksi extreme-puistoon. Huvipuistossakaan hän ei pääse ilman aikuisen seuraa laitteisiin, koska on alle 120 cm pitkä. Vastaavissa laitteissa on joissakin muissa paikoissa ikäraja, ei pituusrajaa. No maassa mennään usein maan tavalla, kuten todettu on monta kertaa :).

Lippujen hinnoissa voi myös hiukan säästää, jos omistaa malesialaisen henkilökortin. Meillä tätä korttia ei vielä ole, mutta tarkoitus olisi sellainen hankkia. Emme me sitä ole hankkimassa säästämisen vuoksi (niin suurista summista ei ole kyse) vaan siksi, ettei muun muassa tarvitsisi aina kuljettaa passia mukana. Kortit, lippuset, lappuset ja niiden merkitykset ovat myös saattaneet mennä minulla sekaisin, mutta muistaakseni homma tosiaan toimii noin.

Paikalliset käyttävät luonnollisesti ahkerasti henkilökorttejaan saadakseen alennuksia eri paikkoihin. Sunway Lagoonissa lipunosto tapahtuu seuraavasti: jonotetaan kiltisti lippuluukun edessä. Ennen luukkua jonossa on kuitenkin portti, josta pääsee läpi, vasta kun on kertonut henkilökunnan edustajalle, millaisen lipun ja montako aikoo ostaa. Jos mukana on alennukseen oikeuttava kortti, se pitää näyttää tässä vaiheessa ensimmäisen kerran. Mukaan anntetaan paperilappu, johon on merkitty, mitä luukulta on tarkoitus ostaa. Kun lopulta pääsee lippuluukulle, siellä annetaan ko. lappu ja näytetään taas niitä alennuskortteja, vaikka ne on kaksi metriä sitten näytetty toiselle henkilölle. Voitte kuvitella, millainen sekamelska saattaa olla, kun monihenkisen perheen yksi jäsen jonottaa eikä jonkun kortti olekaan mukana (tai henkilö odottaa kauempana ja kortti pitää saada häneltä, jotta alennusoikeus voidaan merkitä lappuun). Sitten huudellaan, että tuopa kortti tänne jne. Pahimmassa tapauksessa jonottava henkilö antaa tässä vaiheessa henkilökortit takaisin, kunnes kuulee lippuluukulle päästyään, että kortit pitää taas näyttää. Rumba alkaa alusta... Mutta mehän vain hymyilemme ja odotamme kiltisti :).

Ei tämä tietenkään vakavaa ole - tarkistamisen tarkistamisen tarkistaminen vaan joskus hämmästyttää ja huvittaa. Tuli tässä todistettua, että hyvähän se on, että tarkistetaan monta kertaa, mutta sekään ei aina takaa oikeaa lopputulosta :). Viikonlopun päivänä muutamana erehdyimme huomauttamaan, että hyllyn reunassa oli eri hinta kuin kassalla ilmeni. Kävin kassan kanssa katsomassa hintalappua ja hän totesi saman kuin minä. Paikalle tuli toinen henkilö, joka otti tuotteen ja lähti katsomaan hintaa eri paikasta. Hän tulee pian takaisin ja piippauttaa viivakoodia: hinta pysyi samana. Me sanoimme siihen kassan kanssa, että hinta on tuon hyllyn reunassa eri. Kolmas henkilö tuli paikalle ja kävi katsomassa hintaa. Lopulta saimme tuotteen sillä hinnalla, kuin olimme sen hyllyn reunassa nähneet, mutta siihen tarvittiin todella kolme eri henkilöä asiaa varmistamaan.

Paljastan nyt, että lopulta huomasimme olleemme väärässä, mutta tämän havaitsimme eri kerralla :). Hupsista, mutta ei kerrota kenellekään :). Olimme ottaneet saman valmistajan eri rypäleestä tuotetun viinin hyllystä. Tämä rypäle oli kalliimpi kuin se, jonka hinta siis oli näkyvillä. Emmehän me sitä voineet tietää, sillä näkyvillä oli vain yksi hintalappu eikä sitä niin tarkkaan tullut katsottua :). Jyräsimme henkilökunnan ihan pokkana kumoon... Pahoittelemme tapahtunutta! Hyvä siis on olla itsekin tarkkana. Ei meitä aina yritetä huijata :).

Näin sitä ollaan taas muutamia kokemuksia rikkaampia! Hyvillä mielin jatketaan :). Olkaapa kaikki kiltisti!

-E

5 kommenttia:

  1. Mutta arvatkaapa mitä, sillä teidän kortilla, ette pääse tulevaisuudessakaan pulikoimaan halvemmalla, sillä Sunwayllä ne vaatti (ainakin useimmiten) sen ihka aitojen malesialaisten IC kortin, mutta moniin muihin, kuten vaikka bird parkkiin, riittää sitten se expattien korttikin ;)
    Taru

    VastaaPoista
  2. Kehhehee! No sehän se olisikin ollut yllättävää, jos homma sujuisi niin kuin arvelisi :).

    VastaaPoista
  3. Jotenkin ei tunnu hirveen yllättävältä toiminta mallilta :) olikohan tapahtumapaikka cold storagen halal puolen viinitaso lattian rajassa?
    Jarkko. Suomen kovin fudari.

    VastaaPoista
  4. Sama kauppa, tapahtumapaikka vain eri, ku olivat asettaneet pulloja ns. keskelle kauppaa erillisille pöydille :).

    VastaaPoista
  5. Ja se Icad-kone on rikki, ollut kuulemma jo kuukausia. Eli tällä hetkellä niitä kortteja ei saa ;-D

    VastaaPoista