maanantai 7. helmikuuta 2011

Mikä lie aasialainen, mutta kiusaa kuitenkin

Hei kaikille

Onpa hyvä olo (jeah right)... Pitkään meillä täällä menikin ilman tauteja, mutta nyt on kohdattu sitten niitäkin. En päässyt minäkään - tämmöinen rautarouva :D - koirana veräjästä, vaikka hetken jo luulin selvinneeni ilman mitään.

Muistatteko, kun joskus muinoin puhuttiin, että aasialainen jyllää? Tällä hetkellä tuntuu juuri siltä. Kaikkea mahdollista ja pitkäkestoista on tullut vastaan. Varmasti suurin syy, että aasialaiset kiusaavat, on meidän tottumattomuutemme näihin paikallisiin riekkolaisiin. Kun pöpökanta on eri, se todella on eri ja se myös tuntuu :(. P oli meistä ensimmäinen, joka veteli vilttiä korviinsa, sitten vuorossa oli T ja nyt viimeisenä minä E. Ei naurata yhtään. Olemme palanneet arkeen veljeni vierailun ja kiinalaisen uuden vuoden juhlinnan jälkeen, ja minulla olisi nyt pikku hetki itselleni. Mutta lällällää, ähäkutti! Yskä iskee vallan mahdoton ja kuume korkealla on :(. Hyvästi manikyyrisuunnitelmat, hyvästi jumppasuunnitelmat, hyvästi altaalla kirjan kanssa -löhöilysuunnitelmat. Voitteko kuvitella, miltä tuntuu palella 35 asteen helteessä?! On muuten uusi ja erikoinen kokemus sekin. Hampaat kalisevat, ja iho on kananlihalla - niin kuin luonnollisesti on kuumeen noustessa nopeasti - mutta jotenkin se ei vain käy järkeen, kun on lämpimässä. Ei vain käy.

Onneksi lääkäripalvelut ovat toimineet kohdallamme jouhevasti ja apua on saatu. Sitä olemme tosin ihmetelleet, kuinka helposti täällä määrätään esimerkiksi antibiootteja. Se ei ehkä aina ole hyvä asia... Vaikka tuttuja lääkkeitä on ja kaikkea voi ostaa ilman reseptiäkin, en ole löytänyt lääkejauheita, joita voi sekoittaa kuumaan veteen. En tiedä, saako täällä edes sellaisia, mutta niitä kaipaan. Huolimatta kaikesta helteestä ja helteessä palelusta (joo joo välillä hikoilustakin) olisi ihana juoda jotain lääkejuomaa. Tiedän, että tokenen ilman sellaista, mutta se onkin psykologinen juttu, kun on tottunut omissa flunssissaan tai vastaavissa ottamaan kupposen toisenlaista kuumaa. Nyt pitänee tyytyä teehen ja sympatiaan :).

Haluan ajatella kaikesta huolimatta positiivisesti. Tällä kertaa se tarkoittaa sitä, että kai me tästäkin toivumme, kai me tokenemme, ennen kuin seuraavat vierailijat tulevat. Eiköhän se onnistu :). Taidan nyt mennä vetämään viltin korviin, että pääsin mahdollisimman pian sinne manikyyriin, sinne jumppaan ja sinne altaalle :).

Pysykääpä terveinä!

-E

1 kommentti:

  1. Sama se missä päin maailmaa on ja asuu, niin flunssat on ja pysyy... E sai kans flunssan. :(
    Tuo allas ja manikyyri tosin houkuttais ja niitä täältä ei niin vaan saa. Tai no manikyyrin kyllä, mutta aivan toisenlaiseen hintaan kuin sieltä. :)

    VastaaPoista