perjantai 6. toukokuuta 2011

?!?!

Hei ja hoi, mikä mielessä soi...

Tyhjää on. On. Tunnetila jotenkin tyhjä on. Minulla on tässä kahvikuppi vieressä, pyykkikone linkoaa keittiössä, kohta haen lisää kahvia, ilmastointilaite hurisee, istun ja näpyttelen tätä tekstiä tietämättä oikein itsekään, mitä teen. Tänäänhän on ihan normaali perjantai. P on koulussa, T töissä, minä menen puolelta päivin combattiin (kokeilemaan taas, kuinka häntäluu kestää) ja sen jälkeen sitten alkaakin pian P:n jalkapallotreenit. Ajellaan taas vähän Kuala Lumpurin iltapäiväruuhkassa ja toivotaan, ettei se yksi liikenneympyrä olisi tukossa tai ettei liikenne muutenkaan olisi kovin tukossa.

Tällä hetkellä (tänään on näköjään Malesian puolesta -päivä) en halua lähteä täältä mihinkään. Miten ihmeessä kaikista jäähyväisistä taas selviää - varsinkin, kun nyt ovat ajatukset vaihteeksi tänne päin? Se alkoi ehkä eilen, sillä ensimmäistä kertaa koskaan täällä P alkoi itkeä sitä, että hänellä tulee ikävä A:ta (koulukaveriaan, jonka kanssa hän ensimmäisenä, vielä kielitaidottomana ollessaan, leikki kuitenkin kivi-paperi-sakset-leikkiä ja jonka nimeä minä en osaa edes lausua, surkeaa!!!). "Äiti, sitten kun me ollaan Suomessa, minähän en näe A:ta enää! BYÄÄH! BYÄÄH!" Tuo enää on kyllä voimakas. Miten 5-vuotiaskin saa sen tuntumaan niin vahvalta? Kun lähdimme Suomesta tänne, tilanne oli tietysti erilainen, sillä sanoimme, että tulemme vuoden päästä takaisin. Nyt emme voi sitä sanoa, ja siksi varmaan kaikki tuntuukin niin erilaiselta. Voi että :(.

Huoh ja huoh, ihminen on juuri tällainen. Olisipa nyt kiva, että aika pysähtyisi. Ainakin yhdet vieraat saamme vielä käymään, ainakin yhden muutaman yön reissun teemme itse ja ainakin monta iltaa vietämme kanssa ystävien, joihin olemme täällä tutustuneet. Vähitellen, pikku hiljaa, on katsottava, mitä otamme mukaan ja mitä jätämme tänne. Vähitellen, mutta ei vielä tänään. Nyt tuota puuhaa siirrän vielä, vaikka kuinka olenkin luonteeltani sellainen, että teen mieluummin hommat aina alta pois.

Mutta tänään ajattelen, että en vielä tänään. En halua vielä.

-E


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti