perjantai 15. huhtikuuta 2011

Itku ja ikävä :(

Hei

Tämän tekstin voisin hyvin aloittaa seuraavilla Viikatteen sanoilla: "Tuulesta kuuluu, ei ole kaikki kohdallaan." Miksi kaikki ei ole kohdallaan? Siksi, että ystävien lähdön jättämät tunteet - ikävä ja tyhjyys - ovat kurjia. Vaikka kuinka tietää, että kohta tapaamme jälleen, ei se tieto heti auta. On niin ontto tunne, kun talo tyhjenee. Taas me jäämme tänne, kun toiset lähtevät. Ei sillä, etteikö ole mahtavaa myös rauhoittua oman perheen kesken, totta kai on, mutta nyt on myös haikeaa. Vähän liian haikeaa... Tosiasiahan on myös se, että paluumme Suomeen lähestyy, ja sekin aiheuttaa ristiriitaisia tunteita. Vaikka aikaa vielä onkin, paluuseen on vähemmän aikaa kuin siihen, mitä olemme täällä olleet. Paluuta ei halua vielä miettiä, mutta kuitenkin haluaa jo, ja kohta taas ei halua Suomeen. Mielialat vaihtelevat haikeuden keskellä todella voimakkaasti: Mekin haluamme jo takaisin! Eihän lähdetä vielä, sillä se ja sekin on vielä kokematta! Monenlaisia eiku-tunteita...

Eilen illalla oli kieltämättä vaikeaa. P sanoi monta kertaa, että lähden mukaan ja että ikävä tulee. Erityisesti viimeisen kuukauden aikana P on alkanut näyttää tunteitaan halaamalla muitakin (hän ei ole ollut mikään innokas halailija) kuin minua ja T:tä, ja kun seurasimme hänen roikkumistaan A:n, M:n, R:n ja V:n kaulassa, sydäntä raastoi ja lujasti. Yritäpä siinä sitten toista piristää, kun itsekin itkeä vollottaa :(.

Mutta ei se auta. Emme me halua loppuaikaa täällä viettää myöskään surkeilemalla. Häntä on nostettava pystyyn vaikka hakaneulalla, kuten olemme ystävämme P:n käyttämästä sanonnasta oppineet. Kunhan löydän hakaneulan, käytän sitä heti :).

Neuloja odotellessamme saamme kuitenkin muistella ystäviemme kanssa vietettyjä hienoja hetkiä, joihin kuului muun muassa naurua, naurua, naurua, takseja, pärinää, formuloita, kikatusta, ruokaa, juomaa, maisemia, sadetta, shoppailua, uintia, musiikkia, grillaamista sekä sitä, tätä ja tuota. Kiitos rakkaat ystävät, että kävitte! Siihen saakka, että taas tapaamme, pohjoista viljaa täällä taitetaan!

Viikonloppuja!

-E

3 kommenttia:

  1. Hei ystavaiset, taalla on ihan samanlainen fiilis paasiaisen suhteen. Lapsilla on huima kahden viikon kevatloma koulusta ja kaupoissa koreilevat toinen toistaan hienommat paasiaismunat, mutta paasiaisfiilis on kylla kadoksissa. En itseasiassa edes alynnyt, etta huomenna on pyhapaiva... Tama paasiainen on erilanen ja olkoon niin. Mukavia lomapaivia teille sinne Kuala Lumpuriin! Terkuin Petra

    VastaaPoista
  2. No minun kommenttini hyppasi vaaraan paikkaan - mutta terveiset tulivat perille kai tatakin kautta :)

    VastaaPoista