perjantai 31. joulukuuta 2010

Toiveita ja lupauksia

Moikka!

Eilen illalla mietimme, mitä olisimme sanoneet, jos joku olisi vuosi sitten kertonut meidän asuvan vuoden päästä Malesiassa. Hah hah ja heh heh - no niin varmaan joo :). Eipä sitä olisi uskonut, mutta niin vain täällä ollaan.

Uuden vuoden vaihtumisen kynnyksellä on monilla tapana tehdä lupauksia, joiden toivotaan pitävän, ja niinhän tein minäkin myös vuosi sitten. Arvatkaapa, mitä silloin lupasin? Kaikesta tuntemattomasta tulevaisuudesta tietämättä lupasin, että luen enemmän kirjoja. Mikä lie pikku ääni sai minut niin lupaamaan, mutta aika osuvan lupauksen osasin tehdä :). Tänä vuonna olen todella lukenut enemmän kuin vuosiin, ja siihen on ollut erityisesti Malesiaan muuton jälkeen mukavasti mahdollisuutta. Tykkään! Tykkään todella :). Aina eivät uudenvuodenlupaukset luonnollisestikaan pidä, mutta silloin kun siinä onnistuu, saa hehkuttaa! Eikö saakin :)? (Vaietaan sitten niistä ei-toteutuneista ihan vaivihkaa :D.)

Tässä vaiheessa päivää en vielä tiedä, mitä lupaisin tulevalle vuodelle. Onneksi on vielä aikaa miettiä :). No sen tiedän, että lupaan toivoa. Lupaan toivoa, että jokainen toivoisi uudelta vuodelta jotain, sillä toiveita pitää aina olla. Vaikka kaikki toiveet eivät toteudukaan, tunne siitä, että toiveita on ja että josko sittenkin jokin toteutuisi, on kutkuttavaa! Se tunne vie mukavasti päiviä eteenpäin ja pitää meidät virkeinä. Joku voi toivoa parempaa vuotta kuin tämä, joku toivoo terveyttä, joku odottamattomia yllätyksiä ja joku haluaa säilyttää kaiken ennallaan. Toiveissa on positiivisuutta, ja se saa meidät hymyilemään :). Ja hymyileviä kasvoja on paljon mukavampi katsella kuin kurttuisia rutturättänöitä!

Toiveet ja lupaukset voidaan hyvin liittää myös toisiinsa, sillä useinhan se on niin, että sitä saa, miten tilaa :). Jos joku toivoo esimerkiksi enemmän ystävällisyyttä, on hyvä luvata itse olevansa "se ensimmäisen kiven heittäjä". Jos joku toivoo hoikempaa vartaloa, voi luvata liikkuvansa enemmän. Jos joku toivoo kaiken säilyvän ennallaan, hän varmaan lupaa arvostaa niitä asioita, joita on saanut :). Niinhän se on, että omiin toiveisiinsa voi päästä pitämällä omat lupauksensa. Ainakin toivon niin ;)!

Oikein mukavaa vuoden viimeistä päivää ja toiveikasta uutta vuotta! Summataan sitten vuoden päästä, kuis kävi :).

-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti